Що викликає обурення у суспільстві стосовно Рейкі, називаючи її «сектою»?

1. У Рейкі може прийти кожен і стати цілителем для власного життя і цілителем для інших.
Коментар: Так це правда. Рейкі – це Потік Світла, який завжди йшов, і завжди йтиме на Землю. У людській свідомості це Світло перетворюється на усвідомленість, ясність, чистоту, чесноти, Любов або, не потрапляючи у свідомість людини, формує невігластво та хаос.

2. Рейкі передається через ініціацію від Майстра, отже це ритуали (магія).
Коментар: Так, особиста участь у посвяті Майстра схожа на магічний ритуал. Магія – це цілеспрямовані дії, що призводять до прогнозованого результату. Дійсно, Майстер Рейкі – це Маг Світла та Любові, який під час ініціації переналаштовує за допомогою символу Рейкі та принципів Рейкі енергетичне поле людини (ауру та чакри). При цьому жодних заборонених прийомів дії він не використовує. Тим більше що учень сам добровільно знаходить свого Майстра і приходить до нього.

3. У Рейкі «беруть» гроші, а отже, це не духовна енергія.
Коментар: Так, гроші є частиною самої традиції і дозволяють початківцям практикам Рейкі тренувати Віру та подяку. Мікао Усуї спочатку своєї практики не брав гроші, але люди не могли оцінити важливість того, що відбувається, без прив’язки до матеріального світу. Тому гроші в Рейкі – це спосіб, що допомагає тому, хто отримує сеанс зцілення висловити свою Подяку Майстру за отриману Благодать. Якби це було не екологічно, то жоден Майстер Рейкі не взяв би грошей, усвідомлюючи причинно-наслідкові закони Всесвіту.

4. Рейкі – це японська традиція, отже, вона не підходить слов’янам.
Коментар: Це насамперед традиція Добра, Любові та Подяки. Вона не може належати жодній державі. Слов’янин – це славлячий Ян та Інь. Про цей переклад цього слова історія замовчує. Саме в Рейкі, ми знаходимо цю ж концепцію – не нічого хорошого, немає нічого поганого, все у світі перебуває у рівновазі та балансі. Рейкі дозволяє встановлювати як внутрішній, так і зовнішній баланс. Тому щодня у світі з’являються сотні нових практиків Рейкі. Рейкі – це також природно для людини, як дихати і Любити.

Нижче представлено інтерв’ю, яке дав Мікао Усуї у 1920 р. та описав духовну систему Рейкі.

Поміркуйте над його словами.
Mikao Usui: Викладати той чи інший метод тільки своїм нащадкам для того, щоб доглядати за багатством усередині сім’ї, є дуже застарілою традицією. Особливо в суспільстві, де ми живемо в бажанні розділяти щастя спільного існування та загального процвітання. Таким чином, я не дозволяю своїй сім’ї зберігати цей метод лише для себе. Моя система Usui Reiki Ryoho унікальна, у світі немає нічого схожого. Тому я хочу поділитись їй з іншими для загальної користі та надії на щастя кожного. Моя система Рейкі – це унікальний метод, заснований на природній енергії всесвіту. Ця енергія зцілює, приносить у життя щастя та мирну свідомість. В наш час люди хочуть удосконалюватися і змінюватися зовні та зсередини, тому причина поширення мого методу в бажанні допомогти людям у їхньому зціленні від хвороб тіла та розуму.

Що таке Usui Reiki Ryoho?

Mikao Usui: Я люб’язно отримав недавній припис імператора Meiji. Для розуміння мого вчення, вдосконалення себе фізично і духовно, і прямування шляхом, що відповідає суті людини, найважливіше зцілити свій дух. Потім ми повинні лише підтримувати здоров’я свого тіла. Якщо наш дух здоровий і праведний, тіло зцілиться саме. Місія Usui Reiki Ryoho полягає в тому, щоб вести до мирного та щасливого життя, зцілювати людей та нести світло у їхньому житті.

Usui Reiki Ryoho має щось спільне з гіпнозом, Kiai чи релігією?

Mikao Usui: Ні, Рейкі не схоже ні на що із цього. Це спосіб лікування духу і тіла за допомогою природної енергії, який я отримав, пройшовши довгий і важкий шлях.

Тоді, чи це Рейкі є психічним методом лікування?

(в оригіналі: “psyhic method”. “Psyhic” перекладається з англійської мови ще і як “медіум”, таким чином можна припустити, що йдеться не стільки про лікування через психіку, а про якийсь надприродний спосіб зцілень на якихось вищих (невидимих звичайному оку) планах нашого буття. У цьому світлі відповідь Усуї можна трактувати як те, що він підтверджує цей факт, але так само говорить про те, що вся ця “надприродність” має вихід у “звичайний” світ через тіло цілителя. – прим.пер.)
Mikao Usui: Так, можна й так би мовити. Але також вірно і те, що Рейкі – це фізичний спосіб лікування. Правильно тому, що енергія виходить із тіла цілителя, особливо з його очей, рота та рук. Так, якщо цілитель дивиться, дихає, (Також є техніка (не знаю, чи використовувалася вона Усуи), коли цілитель представляє (візуалізує), що він видихає через хворе місце, але без будь-якого фізичного напрямку повітря, що видихається – прим.пер.) або погладжує проблемну область, зубний біль, коліки, біль у шлунку, невралгія, забиті місця, порізи, опіки та інші хворобливі відчуття проходять. Однак для лікування хронічних захворювань потрібен якийсь час. Так чи інакше, пацієнт відчує покращення вже після першого сеансу. Факти говорять більше ніж спроби пояснити цей феномен за допомогою сучасної медицини. Якщо ви побачите факти, ви зрозумієте це. Навіть ті, хто схильний до софістики, не можуть їх заперечити.

Чи повинен я вірити в Usui Reiki Ryoho, щоб отримати найкращий результат?

Mikao Usui: Ні. Рейкі не схоже на психологічні техніки, гіпноз та інші методи на свідомості. Не потрібно погоджуватися з ефективністю Рейкі або захоплюватися нею. Немає значення, якщо ви сумніваєтеся в ній, заперечуєте або відкидаєте її. Так, наприклад, Рейкі ефективно для дітей і тяжко хворих людей, які не можуть мати жодного свідомого переконання щодо ефективності цього лікування, як сумнів або заперечення. Напевно, лише один із десяти повірив у мій метод ще до лікування, більшість же повірила лише після того, як відчула реальну користь.

Будь-яка хвороба може бути вилікувана Usui Reiki Ryoho?

Mikao Usui: Рейкі може зцілити будь-які хвороби, такі як психологічні чи органічні.

Usui Reiki Ryoho застосовується лише для лікування захворювань?

Mikao Usui: Ні. Usui Reiki Ryoho не лише лікує хвороби. Психічні та психологічні проблеми як агонія, слабкість, боязкість, нерішучість, нервозність тощо можуть бути подолані. Ви зможете вести щасливе життя та зцілювати інших у свідомості Бога чи Будди. Це є вихідним та основним завданням.

Як працює Usui Reiki Ryoho?

Mikao Usui: Я ніколи не вивчав цього методу, ніхто мені його не показував. Я просто зненацька зрозумів, що отримав цілющу енергію, коли під час посту відчув світ навколо себе якось особливо. Тому мені важко точно відповісти на це питання, незважаючи на те, що я є засновником системи. Вчені та «люди розуму» вивчали цей феномен, але сучасна наука не може пояснити його. Я впевнений, що колись відповідь прийде сама собою.

Чи використовує Usui Reiki Ryoho якісь медикаменти та які їх побічні ефекти?

Mikao Usui: У Рейкі нічого не використовується з медицини. Цілитель лише дивиться, дихає, кладе руки або злегка погладжує проблемну область. (так, саме такими були вихідні техніки Рейкі. В даний час багато напрямків Рейкі додають до системи різні аксесуари, як, наприклад, кристали, проте важливо розуміти, що ніщо з аксесуарів не є необхідним для того, щоб працювати по Рейкі. Вам досить просто покласти руки на пацієнта – прим.пер.)

Я повинен мати знання медицини?

Mikao Usui: Мій метод знаходиться поза межами сучасної науки, тому вам не потрібні знання медицини. При хворобі мозку, я лікую голову, якщо болить шлунок – живіт, коли стикаюся із хворобою очей – очі. Не потрібно приймати гіркі ліки або терпіти гаряче лікування методом моксою (“hot moxa treatment” – це метод зцілення, схожий на акупунктуру, під час якого в тіло пацієнта встромляються або голки, розпечені за допомогою спалювання певних рослин, або ці рослини спалюються безпосередньо на певних точках тіла пацієнта – прим.пер.). Потрібно лише трохи часу для сеансу, щоб подихати, подивитися, покласти руки або злегка погладити частину тіла, що турбує. Саме тому мій метод є унікальним.

Що відомі вчені-медики думають про цей метод?

Mikao Usui: Їхні слова здаються дуже розумними. Європейські вчені-медики висловлюють серйозну критику на адресу лікарських засобів. Звертаючись до першоджерела, наведу слова Лікаря Nagai з Медичного Університету Teikoku: «Ми як лікарі діагностуємо, реєструємо та вивчаємо хвороби, але ми не знаємо, як їх лікувати. » Доктор Kondo каже: «Невірно вважати, що медицина сильно зробила крок вперед. Найбільша помилка сучасної медицини — те, що ми не помічаємо психологічної основи». Доктор Kuga каже: «Фактом є те, що психологічна терапія та інші методи лікування, які застосовують цілителі без медичної освіти часом (залежно від типу захворювання, особистості пацієнта та застосування лікування) допомагають краще, ніж лікарі. Лікарі, які скидають із рахунків психологічних цілителів без медичної освіти, є дуже недалекими». Від Nihon Iji Shinpo Це очевидний факт, що лікарі, медичні вчені та фармацевти визнають ефект від мого методу та стають учнями. (Звичайно, з тих пір медицина зробила великий прогрес, так лікарі тепер приділяють велику увагу психологічному боці лікування, а психологія є на сьогодні, мабуть, найпопулярнішою наукою. Однак все те, що тут написано, і що в наступному абзаці скаже урядовий Делегат залишається вірним і донині, наприклад, у багатьох містах і країнах існують Рейкі-клініки, дедалі більше медсестер і лікарів навіть з традиційних госпіталів отримують перший ступінь Рейкі, а нещодавно Міністерством Охорони здоров’я США Рейкі визнано офіційною національною цілительською системою. прим.пер.)

Яка реакція уряду?

Mikao Usui: 6 лютого, 1922 р., у Постійній комісії з Бюджету Палати представників, член Законодавчих зборів доктор Matsushita запитав думку уряду щодо того, що деякі люди, які не мають медичної освіти, лікують своїх пацієнтів психологічними чи духовними методами. Г. Ushio, урядовий делегат відповів: «трохи більше 10 років тому люди думали, що гіпноз — це промисел довгоносих гоблінів, проте зараз він вивчений і застосовується до пацієнтів із розумовими розладами. Дуже важко осягнути людський розум лише однією наукою. Лікарі дотримуються інструкцій, які говорять, як лікувати пацієнтів за допомогою медичної науки, але лікування типу електротерапії чи лише дотиків руками не є частиною медицини. » Таким чином Usui Reiki Ryoho не порушує Medical Practitioners Law та Shin-Kyu (лікування методами акупунктури та “moxa treatment”) Management Regulation.

Люди можуть подумати, що ця цілюща енергія доступна лише обраним, що їй не можна навчитися.

Mikao Usui: Ні, це не так. Кожна істота має цілючу силу. Рослини, дерева, тварини, риба та комахи, а особливо людина, як вінець творіння, наділена помітною цілющою силою. Usui Reiki Ryoho – це матеріалізована цілюща сила, яка є в людині. (Інший читач може здивуватися: “як же так, нам завжди говорили, що Рейкі – це енергія першопричини, і ми тут як би і ніхто самі по собі, а Усуі практично заспівав гімн людині на весь голос??” Рейкі є енергією любові, з найтоншого плану, можна назвати Рейкі енергією Святого Духа, енергією божественності. Усуі! Він “співає гімн” енергії, а не людині!) Тому вважати, що енергія Рейкі належить нам, так само вірно як і те, що вона належить Творцеві. Так чому ж нас вчать уявляти, що ми не маємо жодного відношення до енергії, що ми лише проводимо її, а джерело та “центр контролю” знаходиться десь там, далеко-далеко? На мій погляд саме в цьому “контролі” і криється причина. Наше его обов’язково хоче контролювати те, що ми робимо, а це небажано, тому що в такому разі ми починаємо віддавати свою власну звичайну енергію замість Рейкі, адже Рейкі — це енергія прийняття ситуації такої, якою вона є, енергія безумовної любові, а подібна річ несумісна з контролем з боку его — центру наших бажань змінити ситуацію. Пояснюючи йому, що ця енергія нам не належить, можна таким чином змусити його забути про контроль, адже его розуміє, що не може керувати тим, що не є його власністю. Найкращим способом пояснення цього факту є концепція, яка свідчить, що ми взагалі маємо ніякого відношення до енергії, лише проводимо її. Але, будь ласка, можна уявити цю справу і так, що Рейкі йде з глибини нас самих, але тоді перед нами постає складніше завдання, переконати його в тому, що є в нас деякі частини, деякі рівні, які не контролюються нами, які не піддаються свідомому управлінню, які є самі собою і це їхня енергія, не наша, наша свідомість і воля не мають до неї жодного відношення, і, відповідно, ми знову не можемо її контролювати. У Reiki Ryoho Gakkai навчання проводиться протягом дуже тривалого періоду, за цей час, повторюючи щоразу принципи Рейкі та поезію Meiji, учні зводять вплив свого его та, відповідно, бажання контролювати енергію до мінімуму. Тому вони можуть дозволити собі вважати, що енергія Рейкі зосереджена в них — це ніяк не позначиться на її дії. По суті їм байдуже, де вона зосереджена: у них, у Святому Дусі, у Богу, у Любові або будь-де. Усуї просто сказав те, що здавалося йому найбільш вдалим і відповідним поясненням для громадськості. – Прим.пер.)

Значить, будь-хто може отримати Denju у Usui Reiki Ryoho?

Mikao Usui: Звичайно. Чоловік, жінка, молодий чи старий, освічений чи неосвічений (“with knowledge and without knowledge” — тут йдеться про ширше пізнання, ніж освіта, про те, що необов’язково мати будь-які знання ні з традиційної медицини, ні з окультних наук, щоб отримати перший ступінь Рейкі — прим.пер.), будь-хто, хто має здоровий глузд, може отримати цілющу силу в короткий термін і зцілювати себе та інших. Я навчив понад тисячу людей, і жодного разу безуспішно. Кожен може лікувати хвороби, починаючи вже з рівня Shoden (це Gakkai-аналог першого рівня в сучасному Рейкі, він складається з поезії Імператора Meiji, п’яти принципів, основ системи Рейкі та аналога справжньої книги – прим.пер.). Ви можете подумати, що незбагненно отримати зцілюючу силу в короткий термін, але це так. У цьому особливість мого методу він лікує важкі хвороби легко.

Якщо я можу зцілювати інших, чи можу вилікувати себе?

Mikao Usui: Якщо Ви не можете вилікувати себе, то як же ви зцілюватимете інших?

Як я можу отримати Okuden?

Mikao Usui: Okuden (це Gakkai-аналог сучасного другого ступеня, при тому, що в Gakkai другого ступеня два: Zenki і Kouki) включає в себе Hatsureiho, метод пестіння руками, метод погладжування руками, метод натиску руками, testhetic метод і з методом рук: погладжування з методом рук, що натискає з методом рук, метод ментального лікування та метод лікування на відстані. Я викладатиму його людям, які вивчили Shoden, є хорошими студентами, і відрізняються гарною поведінкою та ентузіазмом.

Чи є рівень вищим, ніж Okuden?

Mikao Usui: Так, є рівень, який називається Shinpiden (це четвертий, якщо вважати Okuden за два, рівень. На ньому вчать зцілення за допомогою дихання, зцілення групи людей, зцілення думкою чи бажанням, та іншим методам. Цей ступінь є майстерським і на ньому викладають Reiju Reiju – це аналог сучасних ініціацій. Різниця полягає в тому, що Reiju не містить якихось майстерських символів і не відразу різко відкриває канал, а потихеньку, з кожним разом все більше і більше відкриває і збільшує його. регулярно протягом всього багатомісячного курсу навчання, поєднуючи його з власною роботою з розширення каналу, такий як медитація Hatsurei ho – прим.пер.).

Майстер Вчитель Рейкі Ріохо
Дугельна Тетяна

Сподобалася стаття? Поділіться нею, будь ласка, з друзями або напишіть свій відгук нижче.

Facebook
Telegram
Email
Skype

Додати коментар

Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі